Retarded

Mitt största nöje ombord inträffar inatt. Det är att vid tilbakadragningen av klockan så kan jag skriva "ship time retarded". Roligare än så blir det inte inatt. Man skulle kunna kalla det för ett lågvattenmärke, vilket i sig borde vara en underdrift.

Varje gång jag går upp på facebook känner jag mig lurad. Jag får verkligen inte ut ett skit av det. Men likväl så brände jag två timmar på det idag. Jag har ingen anning vad jag gör där, inte det minsta. Det verkar ingen annan heller veta, men bolaget är tydligen lika glada då det värderas till tusen zillioner på börsen. Märkligt. Man borde ha en sån ide själv så man slipper jobba mer. Sexuella relationer.com kanske. Så man kan se vem som har fått aids av vem. Tanken är kankse inte helt genomtänkt så sno du den. Bara jag får vara med och kan känna mig blåst när jag sitter timmar framför internet.

Appropå Internet. Vi lever i en diktatur à la nord Korea här ombord, men vissa saker funkar fortfarande. Det är då jag kan livechatta med Cajsa där hemma. Sen att hon gör försök att strypa katten i rutan är ju en annan femma.

Stackars katt 

Wales, sämst när det gäller.

Utanför Milford Haven... igen.


Detta scenario utspelade sig i Milford Haven för ett par dagar sedan, det har inget med Bro Atland att göra utan bilden har en viss koppling till dramat. Jag har tagit mig friheten att översätta enligt eget tycke.


På scen som den något bångstyrige arbetaren Jim har vi Bruce McKneglley. Hans något obstinate arbetsledare Mike spelas av Luke Halliweel.


Scenen utspelas på en arbetsplatform i Milford Haven. Måsar hörs skräna och i kanalen utanför passerar långsamt en tankbåt förbi.

SCEN 1 Det börjar bli fredag kväll. Klockan är dags för hemgång efter väl uträttat verk.


MIKE: - Jim! Kommer du ihåg vad jag bad dig om vid kaffet?


JIM: - JA! Fan vad du tjatar på mig hela tiden. Tror du jag är trög eller? (Jim far upp från det han håller på med)


MIKE: - Nej det tror jag inte Jim. Men jag vet Conny förra veckan höll på att glömma det.


JIM: - Ja men va fan jag är väl inte Conny heller? Är jag det?


MIKE: - Nej det vet jag. Föresten behöver du inte ha den attityden mot mig när jag bara ville påminna dig. Det är faktiskt jag som är boss här. (Micke höjer ett finger under Jims näsa)


JIM: - Tar du inte ner det där fingret bryter jag av det och gör om det till en örontopps på dig!


MIKE: - Passa dig din lilla spoling, jag käkar såna som dig till brunch. Gå nu och gör det jag bad dig om. För du kommer väl ihåg var det var?


JIM: - JA MEN VA FAN! JAG SKA GÖRA DET!


MIKE: - Bra då ses vi på måndag Tiger!

SCEN 2 Måndag morgon.

MIKE: - Du kom inte ihåg vad jag bad dig om va?

JIM: - Men vill du att jag ska komma ihåg allt eller?

Rigg


Shipspotting

I hela världen finns det människor, nästan. I alla människor bor det någon form av abnormlitet. Du skakar på huvudet men om du funderar på din egen dag så kanske du hittar ett tillfälle då du kollar om dörren var låst en extra gång. Din farbror samlar kanske på frimärken. Du hade kanske en lärare som avslutade varje mening med "i princip". Din tjej fiser i sömnen?

Det är dessa saker som gör oss till olika individer. Olika individer passar olika ihop. Du kanske inte står ut med folk som läspar eller klipper naglarna med din röjsåg. Olikheter överallt.

Härom dagen stötte jag på ett begrep som jag var väl medveten om. Som det gjorts filmer om. Som det skrivs tusentals böcker om. Samlare.

Om du inte är född innan 1933 borde du ha sett filmen Trainspotting. Filmen handlar inte så mycket, för att inte säga ingenting alls, om just Trainspotting. För dig som inte har sett den... Fyra knarkare som det går åt helvete för.


En trainspotter är en som samlar på att ha sett ett tåg, Sen ett till och ett till. Sök på trainspotter på din favoritsökmotor och du kommer kanske till "BertSunestrainsinsweden.nu" 


Men det är inte bara tåg som det samlas på. Flygplan, bilar, kändisar eller kortlekar från Japan osv. osv.  Förra veckan såg jag en livs levande SHIPSPOTTER. Jag visste att de fanns, men detta var första gången som jag verkligen såg en i verkligheten. Helt plötsligt började det bubbla i mig och jag insåg vad jag ska samla på. Shipspotters!


Så här är mitt första exemplar.


Tid för obs:     13:00

Kön:                  Hane

Ålder:                +50

Nationalitet:     Holland

Kännetecken:  Han kör en trampbil eller så nära det går!

Årets Fjant


Bidé?

Som ingen vet befinner jag mig nu i norra Spanien. fråga mig icke varför eller hur vi kom hit. Men nu är vi här. Spanien är precis så som man kan tror att Spanien är... fullt med spanjorer.

I ett tappert försök att inmundiga lite kultur i Spanien begav jag och 1:e Maskinisten oss iväg på en expedition. Jag ska inte säga att det var en svår strapats för jämfört med riktiga äventyr så som; åka till månen, riva ost med tårna eller paddla amzonas i sin egen förhud så var detta en flygskit i storlek. Likväl utan att kunna ett ord mer än cerveja, vilket är portugisiska och betyder öl, begav vi oss iväg.


Vad är då det första man behöver för att ta sig från oljeraffinaderi till stad? Jo en taxi. Eftersom vi ingen taxi hade lyckades vi övertala grindvakten att hans kusin skulle köra oss. Detta utan ett enda ord som båda parter förstod. Men det visade sig snart att kusinen inte hade för avsikt att leva så länge i familjen. Utan hans främsta mål var att köra så fort han kunde samtidigt som han pratar spanska med sina passagerare. Fortfarande förstod jag inget.


Väl inne i El Ferrol (som ligger en bit från La Coruna) lyckades vi fixa våra ärenden och inte göra bort oss för mycket. Det var väl här jag gjorde en av årtiondets största fynd. I en möbelaffär mitt inne i staden så såldes en fåtölj som inte bara var en fåtölj.


Fåtöljen fick mig att minnas ett samtal som Micke hade med mig för ett par dagar sen. Vad är en bidé. Vem använder dem, kan man fortfarande köpa någon?  Svaren är som alla vet. Bidéer används av lata människor och anhängare av Greenpeace som inte vill använda papper för de föredrar den naturliga känslan av att använda händerna till att avlägsna fekalierna. På frågan om man kan köpa en idag? Ja det kan man! Det är tydligen hur inne som helst med att ha en bidé.


Så på en gata i El Ferrol fanna alltså något för den som både vill ha kakan och vill kakka där man sitter:

Skitstol


Bryggkaffe

Den här resan tänkte jag att jag skulle ta upp kampen med beach 2005. Jag ligger lite efter kan man säga. Men då upptäcker jag till min fasa att folk ombord är i direkt maskopi med fan själv. När ryktet gick så började det heltplötsligt dyka upp allehanda bullar, kakor, fikabröd osv.

Höjdpunket var häromdagen när jag märker att någon sniken småländsk cafeägare har uppfunnit "kanelbullens dag" . Smart riktigt smart.

Detta var dock ett par dagar sedan. Men nu kom det upp nästa laddning.

Jag ska spöa kocken... när jag klarar 200 i bänkpressen.

Wienerbröd

Censur är inte bara för andra länder.

När jag var hemma skulle båten på varv. För er som inte vet vad ett varv är, då menar jag inte när man åker karusell eller när man är tillbaka på samma kille/tjej som man låg med i högstadiet, så är varv en plats där man samlar lata människor som enligt specifikationen ändå har teknisk expertis. Vad gör då båten där? Jo! Det är som att lämna in bilen på service. När den kommer ut är tändstiften bytta, oljan ny osv. osv. Skillnaden med en båt är att servicen i det här fallet tog tre veckor.

det var så mycket som skulle göras på varvet. Listan var oändlig. Det hade pratats om det i månader om hur mycket som skulle göras. Om hur bra båten skulle bli efter "varvet". varvet lyftes upp och blev som när killar pratar om att förlora oskulden. efter "varvet" börjar livet.

En sak som skulle göras var att datasystemet skulle fräschas upp och bli tipp topp. Telefonen skulle bli supersäker att ringa från. Jag skulle få en vindmätare på bryggan för.

Tre veckor efter varvet:
Vindmätaren kostade tio lax och ligger fortfarande i sin låda på bryggan.

Telefonen går inte att ringa från.

När jag ska kolla sportresultat på Internet möts jag av följande:


Censur

Men en sak blev bra på varvet. Utsidan blev målad... -Men va fan den ser ju aldrig jag.


Lufthansa 0 - 1 British Airways

Lufthansa    VS  BA



Så fick jag äntligen mitt baggage.

I en match man skulle kunna tycka borde sluta oavgjort lyckades ändå engelsmännen ändå rädda äran på 23 timmar. Till skillnad från Lufthansa som tog 5 veckor och 4 dagar på sig får man se det som en bedrift.