Fritid

Vad som händer ombord det stannar i historier som sprids över hela världen. Om man sen har upplevt historien själv eller bara stulit den spelar mindre roll. Ordet mytomani är inte främmande.

Här skulle jag kunna dra en historia om feta vågor och hiskeliga orkanvindar som pulveriserat båten. Men i min blogg är det sanningen som kommer i första focus. Glöm aldrig det!

Större delen av tiden ombord så väntar vi. Vad väntar vi på? Att få åka ut och jobba, att lasta, att lossa, att ankarhantera, att åka tillbaka till hamn eller att få åka hem. Sjömän är världsmästare på att just vänta. Varför är då sjömän bättre på att vänta än till exempel sopgubbar (yrkeskategorierna har väldigt många likheter)? Jo för att de har insett att det som de väntar på ofta är samma sak som de har väntat på alla andra gånger.


Oftast kallas inte all tid ombord för väntan. Utan den kallas lite missvisande för fritid. När den så kallade fritiden infinner sig några minuter per sekel är frågan: Vad ska vi med den till? Ingen som vet.


I gamla tider använde sjöfolk tiden till att bygga på sin alkoholism. Men eftersom de flesta rederier (slavägare) har bestämt sig för att införa drog och alkohol policys så får vi roa oss med annat.


Så här ser det ut i grannhytten när båtsman Rune och matros Jon fördriver sin dyrbara fritid.




Båtsman Rune har också satt upp en stor boxsäck i hytten. Varje dag sätter han upp en ny bild av olika besättnings medlemmar. I fredags fick jag ryktesvägen höra att det var min bild som satt där. Trodde helt seriöst att han skulle prygla säcken till slakheten hos en använd gummiluva.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0